dimarts, de març 20, 2007

Els Edukadors

Títol original: Die fetten jahre sind vorbei
Director: Hans Weingartner
Actors: Daniel Brühl (Jan)
Julia Jentsch (Jule)
Stipe Erceg (Peter)
Burghart Klaussner (Hardenberg)
País: Alemanya
Gènere: Drama
Any: 2004
Duració: 127 min
Música: Andreas Wodraschke



Jan, Peter i Jule són tres joves anticapitalistes que somien en canviar el món. Jan i Peter es converteixen en "Els Edukadors", fan accions polítiques no violentes amb les quals volen avisar al rics de que els seus dies d'abundància estan comptats. Es dediquen a entrar per les nits a cases de millonaris sense furtar res però els canvien tots els mobles de lloc i els dixen missatges escrits.
Per altra part, Jule treballa de camarera per a poder pagar una suma mensual a un millonari per culpa d'un accident de cotxe que va tindre amb ell, a causa d'això Jule no pot pagar la seua casa i ha de mudarse amb Peter i Jan. Jan decideix anar de viatge a Barcelona i deixa a la seua novia Jule amb Peter, ell li revela que Jan i ell són "Els Edukadors", aleshores ella li demana entrar en la mansió del ric al qual té que pagar una gran suma de diners. Entren i li desordenen tota la casa. A partir d'eixa nit, Jule i Peter es començen a enamorar.
Al dia següent, Jule es dona compte de que es va deixar el mòbil a la mansió i decideixen tornar a per ell però l'amo els veu. Criden a Peter i els tres decideixen segrestar a l'home. El porten a una casa per les muntanyes, que és d'un parent. Allí es queden pensant en que fer amb ell. Al estar els tres junts apareix el dilema de Jule, que està enamorada dels dos xics.
Finalment decideixen tornar a l'home a la seua casa i li demanen que no avise a la policia però ell no fa ni cas i els crida. Quan la policia va a per ells, ells ja estan en Barcelona, on es preparen per a continuar amb els seus actes anticapitalistes.