dimarts, de març 27, 2007

Ràdio

Laura V. :
Hola, bon dia. El tema que anem a tractat avui és l’escalfament global en el qual estem actualment involucrats.

Laura S. :
Per a començar a entrar en matèria, anem a entrevistar dos joves d’un institut, per saber de que tracta l’escalfament global i quina és la seua opinió.

Magda:
Hola, bon dia. L’escalfament global es forma perquè el CO2 i altres contaminants de l’aire s’acumulen en l’atmosfera formant una capa cada vegada mes grossa, atrapant el calor del sòl i causant l’escalfament del planeta. La principal font de contaminació per l’emisió de CO2 són les plantes de generació d’energia a partir del carbó, ja que emiteixen 2.500 milions de tones al any. La segona causa principal, són els automòbils que emiteixen quasi 1.500 milions de tones de CO2 al any.

Les bones noticies són que en l’actualitat existeixen tecnologies que permeten que els automòbils funcionen d’una forma més néta i cremen menys gasolina, també hi ha tecnologies que possibiliten la modernització de les plantes generadores d’energia, i generar electricitat a partir de fonts no contaminants. Prendre aquestes mesures i a més a més reduir el consum elèctric mitjançant l’ús eficient d’energia poden ajudar a corregir el problema i previndre el deterior continu. El problema consisteix en assegurar-nos que aquestes solucions es posen en pràctica, cosa que pareix que els resulte del tot impensable a les persones i institucions que haurien de prendre aquest tipus de mesures.

Laura V. :
D’açò es comença a parlar molt últimament, per la magnitud que esta adquirint.

Laura S.:
Però quina es la vostra opinió sobre el canvi climàtic que està tenint lloc en el nostre planeta?

Magda:
Jo pense que els governants de les potencies mundials deurien començar a pensar sobre el futur del planeta i de la població que vivim en ell. Crec que són tan summament egoistes que estan cecs de poder i no veuen que això no els servirà de res en un entorn destruït, per ells mateixos.

Noe:
Jo crec que encara que intentem conscienciar els poderosos i posar solucions no es cosa nostra i no aclarirem res. Hem de deixar que passe el que hage de passar i deixar de preocupar-nos, perquè no podem fer-ne res.
Laura V. :
Aquestes opinions tan diverses són les que s'estan veient al carrer dia a dia i estan causant grans problemes socials.