divendres, de febrer 23, 2007

L'efecte Papallona

Títol original: The butterfly effect
Director: Eric Bress
Actors: Ashton Kutcher(Evan Treborn)Amy Smart(Kayleigh Miller)Eric Stoltz (George Miller) William Lee Scott (Tommy Miller)Elden Henson (Lenny Kagan)
País: USA
Gènere: Drama Fantàstic
Any: 2004
Duració:113
Música: Michael Suby
Evan Treborn ha perdut la noció del temps. Des d'una edat molt primerenca, moments crucials de la seua vida han desaparegut en el forat negre de l'oblit; la seua infància s'ha vist marcada per una sèrie d'esdeveniments aterridors que no és capaç de recordar.El que queda és el fantasma dels records i les vides rotes que li rodegen: les dels seus amics de la infància, Kayleigh , Lenny i Tommy. Durant tot la seua infància Evan va assistir a sessions de teràpia amb un psicòleg que li animava a escriure un diari amb tots els detalls de la seua vida quotidiana. Més avant, en la universitat, decidix llegir un dels seus diaris i de sobte i inexplicablement es troba en el passat. Finalment es dóna compte que els diaris que guarda davall del llit són un vehicle per a tornar al passat i recuperar els seus records.

No obstant, estos records només li fan sentir Evan responsable de les vides espatlades dels seus amics, particularment la de Kayleigh, l'amiga que va ser el seu primer amor i a la que continua volent. Decidit a dur a terme el que no va poder fer durant la seua infància, Evan viatja en el temps - amb la seua ment actual en el cos de xiquet - i intenta reescriure la història perquè els seus sers volguts no patisquen les experiències traumàtiques que van tindre.

Al modificar el passat Evan espera transformar el present. No obstant, cada vegada que Evan canvia quelcom en el passat descobrix al tornar al present que les seues accions han tingut conseqüències inesperades i desastroses. Per molt que ho intenta, no és capaç de crear una realitat que els permeta a Kayleigh i a ell viure feliçment.