dilluns, de desembre 25, 2006

Salvador Puig Antich


Títol: Salvador Puing Antich
Director: Manuel Huerga
Actors: Salvador( Daniel Brühl)
Oriol Arau (Tristán Ulloa)
Jesús (Leonardo Sbaraglia)
Cuca (Leonor Watling)
Margalida (Ingrid Rubio)
País: Espanya
Any: 2006
Gènere: Drama
Duració: 138 min
Música: Lluís Llach




Aquesta pel·lícula està basada en fets reals. Narra la història, a principis dels anys setanta, d'un xic que pertanyia a un grup d'esquerres format per militants espanyols i francesos molt joves, al grup el van anomenar MIL. Van cometre diversos atracaments a Catalunya per a donar diners als obrers.
Tot anava bé fins que la Brigada Político Social va parar una trampa a dos d'ells. Més tard es produeix un tiroteig en el qual mor un policia, Salvador va quedat greument ferit però es va recuperar. El van portar a la presó Model de Barcelona i allí va tindre que esperar un consell de guerra, aleshores, les seues germanes i el seu advocat intentaren fer tot el possible per a salvar la vida del jove.
Però el 20 de desembre de 1973 es va produir un atemptat d'ETA contra el president del govern franquista, Carrero Blanco, aleshores el Règim Franquista el relaciona amb aquest fet.
El consell de Guerra el condemna a mort.
Tot el que van fer per ajudar-lo no va servir de res perquè el 2 de març de 1974 va ser executat amb el "garrot vil".
Al funeral van anar unes 1500 persones amb roses rojes però la policia no va deixar entrar a ningú només a la familia i com sempre després van començar a agredir a la gent per a que no entrara.
Actualment la família de Salvador Puig Antich encara lluita per aquesta injustícia.

Curiositats:
La pel·lícula utilitza el format panoràmic òptic, de una tecnologia molt avançada, és de les primeres pel·lícules que utilitza aquest format.

Per a fer la pel·lícula van comptar amb la colaboració de les germanes de Salvador Puig Antich.

Els diàlegs de la pel·lícula estan en català i en castellà i quan parlen en català apareix la traducció al castellà baix.






Enllaços:

Sobre la pel·lícula: http://www.salvadorfilm.com/

Sobre Salvador Puig Antich: http://www.salvadorpuigantich.info/

http://www.salvadorpuigantich.com/

El trailer: