dimecres, de desembre 06, 2006

Diferències

Una de les escenes més famoses en la història del cinema es del cuirassat Potemkin. Tracta del moment en que l'exercit del Tsar dispara violentament contra el poble. Una mare que anava amb el carro del seu nadó rep una bala, aleshores, el carró es cau per les escales sense ningú que l'agafe.

En els intocables d'Elliot Ness l'escena tracta sobre un home que està esperant a algun mafiós i just a l'hora que a quedat apareix una dona amb moltes bosses i amb un carro d'un nadó, com la dona no podia pujar-ho tot per les escales, l'home l'ajuda, però en ixe moment apareix el mafiós i comença un tiroteig. La dona estava tota espantada i se li cau el carro, aleshores, l'home sense deixar de tirar tirs agafa el carro quasi al final per a que al nadó no li pasara res.

Si comparem les dues pel·lícules observem que la del cuirassat Potemkin és en blanc i negre i el únic que s'escolta és música mentre que la dels intocables és en color i els personatges parlen encara que també hi ha música. També tenen moltes coses en comú com que les dues ocurrixen en unes escales amb la presencia d'armes i d'una dona amb un carro.


Les escales del cuirassat Potemkin. Els intocables d'Elliot Ness.