dimecres, de novembre 07, 2007

Els germans Marx

Chico Marx (esquerra)
Harpo Marx (dreta)
Groucho Marx (assegut)
Gummo Marx
Zeppo Marx


Únics, estrafalaris i apassionats aixi eren els germans Marx, encara que Gummo y Zeppo no van fer quasi pel·licules. Eren fills d'un matrimoni jueu vingut de terres alemanyes. El pare era un sastre i la mare fins i tot fou empresària artística i és qui impulsà els seus fills al món del teatre.
Harpo per exemple va tindre un gran talent com a mim , Chico un gran pianista (les dones i el joc foren la seva perdició), Zeppo es dedicà als negocis amb gran èxit.
Groucho fou qui mes va triunfar en la televisió tot fent diversos programes i seguí actuant en solitari fins poc abans de morir, l'any 1977 i també va escriure llibres i articles periodístics.

L'any 1975 se'ls va concedir un òscar honorífic i Groucho, en rebre'l va dir que feia anys que se'ls havia d'haver concedir, que sentia que els seus germans Chico i Harpo ja no eren en vida per compartir-lo i que tot li jo devien a la seva mare, Minnie, que tot just havia vist la primera pel·lícula que van fer (Coconouts) i que no habia conegut l'èxit ni la fama que havien arribat a tenir els seus fills.