dimecres, d’octubre 17, 2007

Història del cine

Al principi es va descobrir que si 16 imatges es fan passar successivament, la visió les unix i fa que es vegen com una sola imatge en moviment.

El Zoòtrop recreava eixes imatges en moviment, un invent una miqueta més elaborat era el praxinoscopio, de l'inventor francés Charles Émile Reynaud. En aquells mateixos anys, William Henry Fox Talbot al Regne Unit i Louis Daguerre a França van descobrir la fotografia, sense este invent previ no existiria el cine. Cap a 1852, les fotografies van començar a substituir als dibuixos.

Però el gran i definitiu impuls al món del cine el van donar els inventors Thomas Alva Edison i Louis Lumière.
Edison va crear en 1894 el kinetoscopio i Lumière en 1895 el cinematògraf, una màquina que no depenia de l'electricitat i que permetia tant gravar com reproduir ,era de fàcil maneig. Curtmetratges com L'eixida de la fàbrica i L'arribada d'un tren a l'estació (d'un minut de duració, que era el màxim que permetia la tècnica de l'època) van tindre un gran èxit. Les pel·lícules eren d'escenes reals filmades (treballadors, trens, carros de bomber, parades militars, soldats) o representacions escenificades.


Un dels primers curtmetratges va ser:

-L'arribada d'un tren a l'estació. ( Arrivé d'un train en gare). Presentat a Lió el 25/1/1896


La primera pel·lícula animada va ser:

-Fases humorístiques de cares divertides, en 1906, i estava formada per 3.000 dibuixos.


1 comentari:

Sebastià ha dit...

Està bé... aprovaràs!