dimarts, de maig 15, 2007

El cine i l'ecologia

Estes són tres de les millors pel·lícules que tracten el tema de l'ecologia, i a més a més opten per al premi de "la Millor Pel·lícula sobre ecologia".


-"El dia de demà"

I si estiguérem a la vora d'una nova era glacial? Este és l'assumpte que obsessiona al climatòleg Jack Hall . Les investigacions dutes a terme per Hall indiquen que el calfament global del planeta podria desencadenar un catastròfic canvi climàtic de la Terra. Les perforacions realitzades en l'Antàrtida mostren que és com el que ja ha ocorregut amb anterioritat, fa deu mil anys. I ara està alertant els dirigents que podria ocórrer de nou si no s'adopten mesures de forma immediata. Però les seues advertències arriben massa tard. Tot comença quan Hall presència com un bloc de gel se separa completament de la massa de gel antàrtica. Posteriorment, una sèrie de fenòmens climatològics cada vegada més catastròfics comencen a ocórrer en distintes parts de la terra. Una crida de telèfon d'un col·lega seu a Escòcia, el professor Rapson, confirma els pitjors temors de Jack: els intensos fenòmens meteorològics són símptomes d'un canvi climatològic massiu. La fosa de la capa de gel polar ha abocat recentment massa aigua als oceans. El calfament global ha posat el planeta a la vora d'una nova era glacial. Mentres Jack advertix a la Casa Blanca de l'imminent canvi climàtic, el seu fill Sam, de dèsset anys,es troba atrapat en la ciutat de Nova York on ell i alguns amics han estat competint en un concurs acadèmic entre instituts. Ara ha de fer front a les grans inundacions i a les temperatures que cauen en picat a Manhattan. Després de refugiar-se dins de la biblioteca pública de Manhattan, Sam aconseguix parlar amb son pare per telèfon. Jack només té temps de fer-li una advertència: que es quede dins a tota costa. Quan comença una massiva evacuació a gran escala cap al sud, Jack s'encamina en direcció nord, cap a la ciutat de Nova York, a fi de salvar Sam. Mentres Sam i els seus amics estan en l'ull de l'huracà i intenten calfar-se cremant llibres. Finalment aguanten la tempestat i Jack arriba.


-"Goril·les en la boira"


Dian Fossey arriba a Àfrica per a confeccionar un cens sobre goril·les de muntanya en perill d'extinció. Acompanyada d'un natiu rastrejador, començarà el seu treball quedant fascinada per la vida d'eixos animals a qui s'acosta i estudia amb total impunitat. En el seu Afan per protegir l'espècie, la Doctora Fossey tindrà seriosos problemes amb les autoritats i caçadors furtius que venen les cries als zoològics i maten els adults per a la fabricació de souvenirs.


-"12 monos"

Any 2035. Després de l'assot d'un virus assassí que assola la Terra matant a milers de milions de persones, els supervivents es refugien en comunitats subterrànies, humides i fredes. El presoner James Cole s'oferix com ”voluntari” per a viatjar al passat i aconseguir una mostra del virus, gràcies al qual els científics podran elaborar un remei. Durant el viatge coneix un bell psiquiatre i a Jeffrey Goines, un excepcional malalt mental. Cole tractarà de trobar al ”Exèrcit dels 12 Mones”, un grup radical vinculat a la mortal malaltia.